juli 18, 2024

De Eindtijd

Alles over de laatste der dagen

Geen smeltend poolijs door “Global Warming”, we worden belazerd!

Forbes Magazine heeft NASA-gegevens gepubliceerd waaruit blijkt dat het poolijs, in tegenstelling tot wat veel alarmisten zeggen, niet smelt. James Taylor onthult dat er in vergelijking met het jaar 1979, toen de metingen begonnen, meer poolijs is.

Taylor merkt op dat de media nagenoeg geen aandacht hebben besteed aan de nieuwste gegevens. De ijskappen zijn niet gekrompen; sinds het eind van 2012 ligt de hoeveelheid poolijs grotendeels boven het gemiddelde na 1979. De gegevens staan haaks op één van de meest gehoorde claims van klimaatalarmisten, namelijk dat global warming ervoor zorgt dat het poolijs smelt.

Satellietgegevens van de NASA laten zien dat de poolkappen tot halverwege het vorige decennium net zo groot bleven als rond het jaar 1979. Begin 2005 nam de hoeveelheid ijs enkele jaren af. Tegen 2012 was er in vergelijking met 1979 ongeveer 10 procent minder zeeijs. De totale hoeveelheid poolijs was echter veel minder afgenomen, maar voor alarmisten is de afname van zeeijs hét bewijs voor een op handen zijnde klimaatcrisis.

Een afname van 10 procent is niet vreemd omdat het jaar 1979, toen de metingen begonnen, het einde markeerde van een koelere periode. Toch blijven klimaatalarmisten en de volgzame nieuwsmedia erop hameren dat er een catastrofe dreigt, schrijft Taylor. Al Gore voorspelde zelfs dat de Noordpool in 2014 geheel ijsvrij zou zijn.

De nieuwste gegevens laten zien dat er ongeveer vijf procent meer poolijs is in vergelijking met het gemiddelde van na 1979. Tijdens de lichte afname tussen 2005 en 2012 werden we door de media gebombardeerd met berichten over smeltende ijskappen, aldus Taylor. Hoor je ze nu net zo hard roepen dat het poolijs zich weer herstelt?

Bron: NASA en Forbes en Ninefornews