maart 1, 2024

De Eindtijd

Alles over de laatste der dagen

Je zult wel denken, al die dingen die nabij zijn: 3e Wereld oorlog, Financiële Crisis, wederkomst van de Heer zelf :). Maar ja, dit is wat het nieuws namelijk zegt. Want in dit geval wil de overheid namelijk steeds meer controle over het geld. En niet alleen Nederland maar overal. Waarom? Omdat je dan niet meer kan sjoemelen. Alle geldstromen zijn dan inzichtelijk en je bent je grip van je geld kwijt…Een druk op de knop net als op de reken machine, en je geld is weg. Want ja, alles is nu toch digitaal. Het zijn letterlijk dan alleen maar digitale getalletjes wat je verdient hebt op het werk. Niks fysieks meer. Dit brengt het “niet meer kunnen kopen en verkopen” zonder dat je het merkteken van het beest hebt, heel dichtbij. Ik adviseer dan echt ook de linkjes naar andere artikelen in deze post te lezen, die geven extra belichting op deze belangrijke zaak,

Voor wat betreft het contante geld is er dus nu een voormalig econoom van de Engelse Centrale Bank die oproept tot een totaal verbod op contant geld en het vervangen daarvan door bankrekeningen die direct door de overheid worden gecontroleerd/beheerd.

Jim Leaviss die tegenwoordig fund manager is, schrijft in een column in de Engelse Telegraph dat volgens hem autoriteiten beter in staat zijn om een economische crisis het hoofd te bieden wanneer er een maatschappij zou bestaan zonder contant geld.

“Het dwingen van de bevolking om alleen elektronisch geld uit te geven vanaf een door de overheid gecontroleerde bankinstelling zou de overheid het nodige gereedschap geven om goed om te kunnen gaan met recessies en economische booms”, aldus Leaviss. Als je denkt dat dit al vreselijk klinkt; het wordt nog erger. Leaviss suggereert verder dat je zuurverdiende geld moet worden geobserveerd of zelfs direct gecontroleerd/beheerd door de overheid.

Hierdoor zou de overheid in staat zijn mensen te dwingen geld uit te geven wanneer de economie vertraagt en minder uit te geven wanneer deze oververhit begint te raken. Je vraagt je af hoe ze dan mensen willen stimuleren om geld uit te geven. Misschien een extra belasting, naast negatieve rente, wanneer je geld op de rekening blijft staan? Of anderzijds, limieten aan hoeveel iemand mag uitgeven iedere maand. Dat is precies wat Leaviss verder voorstelt. Een transactiebelasting die mensen zou treffen wanneer ze hun eigen geld willen uitgeven.

Het is opvallend hoeveel geluiden er plots hoorbaar zijn die pleiten voor een gemeenschap zonder contant geld. De snelheid en de urgentie waarmee dit gebeurt, wijst in de richting van naderende bankruns. Dit is dus een probleem, want de banken hebben bij lange na niet genoeg geld om iedereen uit te betalen. Bovendien, zonder contant geld, ook geen bankruns bij een crisis en dus, probleem opgelost.

Hier komt bij dat eind vorige maand een vergadering is geweest van bankiers om de afschaffing van contant geld te verder te versnellen. Tijdens deze bijeenkomst werden de vertegenwoordigers van de centrale banken toegesproken door onder andere Kenneth Rogoff van de Harvard Universiteit en Willem Buiter, de hoofdeconoom van de Citigroup.

Oké, we weten dat het eraan komt, maar hoe ver is het nu dan?
Nou dit gaat sneller dan je denkt. Aan slechts 98 of 99 procent van alle transacties komt geen cash te pas, en de resterende 1 of 2 procent elimineren lijkt een natuurlijke zaak. Daarnaast schieten het aantal kantoren en pinautomaten hard naar beneden. In 2013 was er al een afname van 30% van kantoren vergeleken met het jaar ervoor.Want ja, iedereen heeft een pinpas toch? Je kan bij alle winkels pinnen en op markten hebben ze draadloze pinautomaten. Daarnaast is het veiliger, want dan kunnen pinautomaten niet meer “geskimd’ worden en is het geld digitaal te volgen, geen vervalsing meer van geld,  Alleen maar voordelen toch?

In Franeker zijn ze er wat minder positief over nadat er parkeerautomaten zijn gekomen waar je nu alleen maar kan betalen via je telefoon of pinpas (niet meer contant).

Ondanks dat de video in het Fries is kun je het wel redelijk volgen en word het duidelijk dat het voor oudere mensen niet vanzelfsprekend is en mensen achterdochtig zijn…

Daarnaast word er vanwege de financiële luchtbel, en andere zaken door de bilderbergers groep (de machtige elite groep waar onze lieve prinses Beatrix ook in zit) deze week een meeting gehouden in Oostenrijk waar dit ook besproken word hoe dit overal te versnellen.

En wanneer de contante geld eenmaal is afgeschaft dan blijkt dat pinpassen makkelijk gestolen of verloren raken en kunnen er coole chip tattoos of een chip geïmplanteerd worden in je hand of voorhoofd. In 2017 word het al ingevoerd in Amerika, en Australië lijkt er ook goed warm voor te lopen, want 25% van de bevolking daar is wel geïnteresseerd in die chip. Want het is zo gemakkelijk, je hebt het altijd bij, je kan het niet kwijt raken, ze weten dan altijd waar je bent, je hebt geen controle (must see video) meer over jezelf….oh, oops, die laatste twee zijn toch niet zo belangrijk…

Je ziet dat deze dingen gelinkt zijn met elkaar (Afschaffing van geld en de Bio Chip). Zonder de een kan het ander niet komen. Dus binnenkort kunnen we nieuwe trendy topics verwachten in de wereld, waar contant geld niet meer “cool” is. Ik kan hierop maar een ding zeggen, en dat is “waakzaam” te blijven.

Bronnen: Niburu, Xandernews, infowars, youtube.