maart 1, 2024

De Eindtijd

Alles over de laatste der dagen

Soms geven bepaalde films een kijkje in de toekomst en dan denk je bij aardbevingen waarschijnlijk gelijk aan de pas uitgekomen film “San Andreas”. Ondanks dat daar ook wel een dreiging voor is, is er een veel grotere dreiging bij een breuklijn hoger: “De Cascadia breukljn”. En deze dreiging is “overtijd”, of te wel, de beving had al plaats moeten vinden, maar laat nog op zich wachten.

De New Yorker publiceerde dat de FEMA berekeningen laten zien dat dit soort aardbevingen op regelmatige basis voorkomen op die plek, grof gezegd dus elke 240 jaar.

Ichio Kaku, een fysicus en professor in het City College of New York , vertelde Fox News vandaag dat het verontrustend artikel het gevaar niet overdrijft.

“De Cascadia breuklijn is een aardbeving die wacht om te gebeuren” begon Kaku mee. “We weten dat het gaat gebeuren met een energie 30 keer … de maximale energie van de San Andreas breuklijn. ”

“Hij voegde eraan toe dat voor de mega – aardbeving eigenlijk plaats vind, er een compressie golf ontstaat die wordt gedetecteerd door dieren. “Dieren gaan zich dan heel vreemd gedragen. We hebben dat zien gebeuren voordat aardbevingen begonnen, “zei Kaku . “En dan, een minuut , twee minuten later, boem!

bekijk de 8 minuten durende video hierover beneden:

In het artikel voor The New Yorker, vertelt Kathryn Schulz het verhaal over hoe deze breuklijn slapende is voor een periode van gemiddeld 243 jaar, voordat het monsterlijke schudden wordt ontketend. De Pacific Northwest is 72 jaar te laat voor de volgende aardbeving, die naar verwachting tussen 8,0 en 9,2 in omvang zal zijn.

Als de aardbeving optreedt , zullen deze ernstige gevolgen en de effecten van de ontstane tsunami ( “Het zal lijken op de hele oceaan die verhoogd word en het land overspoeld” ), gevoeld worden helemaal van Canada tot Sacramento, in dichtbevolkte steden als Seattle en Portland.

BBC-Magazine_Mega-Tsunami-_Sketch31Bron: Shoebat.com