maart 1, 2024

De Eindtijd

Alles over de laatste der dagen

Ik heb het eerder deze week gehad over een “Mega” aardbeving die overtijd is, maar er is er nog een die op springen staat: De Hayward breuklijn. Deze breuklijn ligt iets voor de San Andreas breuklijn (zie kaartje hieronder).

hayward_fault_map

De mensen die in San Francisco wonen en de afgelopen weken verscheidene aardbevingen hebben beleefd, kregen nu nog een nieuwe waarschuwing van geologen. De meeste recente aardbeving was een 4.0 magnitude aardbeving waar de epic center in Fremont lag. Ondanks soms overschaduwd door de San Andreasbreuklijn, was het de Hayward breuklijn die de “East bay Hills” schudde.

Wetenschappers in de hele regio zijn het met een ding eens: De Hayward breuklijn is overtijd voor een “Grote”. Ze zeggen: “Het kan elk moment gebeuren”. De breuklijn komt normaal gesproken elke 140 jaar met een grote beving, en 147 jaar zijn er nu verstreken.

Hieronder de 10 minuten video (engels) waar het nieuws word gebracht en meer uitleg over dit aanstaande fenomeen.