Architectuur plannen voor derde Tempel begonnen!

Belangrijk nieuws met betrekking tot de herbouw van de 3de Tempel las ik vandaag op israelnationalnews.com. Ik heb het artikel hieronder letterlijk naar het Nederlands vertaald:

Terwijl de meeste Joden wereldwijd gisteren rouwden en hadden gebeden op de nationale rouwdag (Tisja Beav), is er een organisatie druk bezig om de plannen voor de herbouw van de 3de tempel voor te bereiden.

Joden vanuit de hele wereld rouwen over de verwoesting van de eerste 2 tempels welke 2000 jaar geleden in Jeruzalem stonden. Verlangen naar de herbouw speelt een centrale rol in de traditionele gebeden en geschriften van het Joodse volk. Maar hoeveel zijn er serieus over de fysieke herbouw van het gebouw?

In opdracht van het Tempel Instituut heeft het de actuele digitale her-constructie van het grote gebouw gemaakt, met adembenemende resultaten. De 3 minuten durende video loopt met de kijker door het heiligdom en laat tientallen jaren aan onderzoek en tientallen innovatieve Halachische oplossingen zien op verschillende verwarrende vraagstukken die werden opgelost door volledig functionele, kant-en-klare plannen. Wanneer de visuele tour door het heiligdom beweegt, kan je de Menora zien, het wierook altaar en de toonbrood tafel, die allemaal al voorbereid zijn door het instituut, naast 70 andere heilige spullen. De presentatie was speciaal uitgebracht om samen te vallen met de negende Av, de Joodse nationale dag van rouw die de vernietiging van de Eerste en Tweede Tempel herdenkt.

De video komt een jaar nadat het Tempel Instituut beroep op haar supporters had gedaan om deel te nemen aan een Indiegogo crowdfunding campagne die meer dan $ 100.000 voor de architecturale plannen had opgebracht. Het is voor het eerst vrijgegeven aan supporters van een huidige campagne om het eerste koosjere Rode Vaars in Israël te op te laten groeien in meer dan 2.000 jaar.

“Een derde van alle Thora geboden hebben betrekking op de bouw van en bediening in de Heilige Tempel” legde het Tempel Instituut directeur Rabbi Chaim Richman uit. “Vandaag hebben we niet alleen gerouwd om de vernietiging van de twee Heilige Tempels, maar ook ons onvermogen om een derde van de Thora te vervullen. In de afgelopen drie decennia heeft het Tempel Instituut alles gedaan wat in onze macht lag om te onderzoeken en voor te bereiden voor de Derde Tempel. Toen Joden over de hele wereld op de grond zaten te rouwen over de eerste twee tempels, hebben we een enorme sprong naar de herbouw genomen, door het vrijgeven van een 3D architectonische vertolking van de Derde Tempel ”

Nu nog de herbouw in praktijk, zodat de antichrist zichzelf als god zal verklaren, zodat de Heer echt terug kan komen.

Een gedachte over “Architectuur plannen voor derde Tempel begonnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *