december 3, 2022

De Eindtijd

Alles over de laatste der dagen

Ik liep tegen deze video aan, wat iets dat wij (Christenen) allang wisten is, dat er leven na de dood is. Oh en dit natuurlijk wetenschappelijk onderbouwd. Sorry humanisten, niet beledigend bedoeld kuch kuch… ik denk dat we nu een religie minder hebben hebben.

Al eeuwenlang duiken er verhalen op van mensen die een bijna-doodervaring hebben gehad. Ze beschrijven dat ze uit hun lichaam zijn getreden en alles kunnen zien. Ze zien een helder licht aan het einde van een tunnel of ze lijken omringd te zijn door schimmen.

Uitzonderlijk lijkt het niet, want miljoenen mensen over de hele wereld hebben zo’n bijna-doodervaring gehad. In deze video komen mensen aan het woord die het hebben meegemaakt. Voor cardioloog Pim van Lommel is een bijna-doodervaring ‘een authentieke ervaring, helemaal niet te herleiden tot fantasie, psychose of zuurstoftekort’.

Voor hem is er veel meer aan de hand. Een bijna-doodervaring verandert mensen bovendien vaak blijvend. Is het dan ook een bewijs dat er leven is na de dood? In deze reportage wordt het fenomeen wetenschappelijk besproken en passeren getuigenissen van mensen die een bijna-doodervaring hebben meegemaakt de revue. We komen tot de conclusie dat dood niet dood is en dat ons bewustzijn eeuwig is.

Een paar dingen die ook in de getuigenissen terugkomen zijn:
– Zweefde eerst boven je lichaam
– Rustgevende situatie
– Getrokken naar groot fel wit licht
– Onvoorwaardelijke liefde
– Thuis komen (plaats waar je al geweest was)
– Daar was alles omvattende kennis, alle antwoorden was daar aanwezig.

Bij terugkeren was veranderd:
– Totaal niet meer materialistisch
– Drang naar spiritualisme

Als je deze dingen ziet en hoort bevestigd dit alleen maar meer dat God bestaat en zien hoe groot God is!