februari 5, 2023

De Eindtijd

Alles over de laatste der dagen

Ik kwam vorige week langs een paar zeer interessante artikelen over het geheimenis: “Het grote Babylon”, welke stad/plaats/land dit is. Hier zijn verschillende theorieën over waaronder de grootste, dat het grote Babylon “het Vaticaan” is. Maar is dit wel zo? Want als we kijken naar wat de bijbel hierover zegt, dan komen we misschien toch wel heel ergens anders uit…

Ik heb dit artikel gebaseerd op deze video (engels en duurt 2.5 uur) en dit artikel. Daarnaast kan je hier een hoop meer Bijbelteksten met onderbouwingen vinden die nogmaals aangeeft dat dit Amerika betreft. Deze artikelen zijn zeer de moeite waard om te lezen ondanks het in het Engels is.

Babylon was in de tijd van Nebukadnessar en Nimrod een migratie land. Het was een welvarend land met een sterke economie en rijkdom. Ze kwamen overal vanuit de wereld daar naartoe. Ze wilden daar graag wonen. Net als in Amerika. En vervolgens kwam de tijd dat ze “aliyah” gingen maken terug naar Israël, maar de meesten gingen niet terug. In de tijd van Jezus leefden er meer Joden in Babylon, dan in Israël. Ook leefden er meer Joden in Griekenland, dan in Israël. ook vandaag wonen meer Joden in Amerika dan in Israël. Als je de Joden in Israël en in Rusland bij elkaar optelt, dan komt dat nog niet overeen met het aantal in Amerika. In dat opzicht is Amerika het Babylon alleen al, maar dat is slechts een van de vele karakteristieken.

Archeologisch gezien, aanbaden ze in Babylon vele goden. Bijvoorbeeld was dat beal of merodech vanuit het Hebreeuws. De Babyloniërs die refereren niet naar deze namen als hoofdafgod, maar als “Marduk”. Daarnaast noemden ze het land van Babylon “Sumer” en noemden ze zichzelf Sumerianen (“Sumerians” in Engels).

Ze hadden niet alleen mannelijke goden, maar ook vrouwelijke goden. Hun hoofd vrouwelijke afgod was “ishtar” of “inanna”. En hier gaan we wat verder op in, want ik geloof dat Openbaringen 17 haar beschrijft. En ishtars doctrine was vrijheid. En vele babyloniërs zagen haar als populaire afgod omdat ze nog wel eens gebeden zou verhoren. Iets anders wat haar erg populair maakte, was de manier van bevrijding die ze bood. Dat hete bevrijding dmv sex. Je kon je zonden laten vergeven en puur worden door naar de ishtar tempel te gaan en daar sex te hebben met de priester of priesteres en daarbij betaalde je geld, wat dus prostitutie is. Ongelooflijk. Zij was ook degene die homoseksualiteit promootte. Dit bestond niet, totdat “zij” dit naar voren bracht. Maar ze promootte veel meer perversiteiten zoals incest. Ze was dus extreem pervers. Ze stond ook bekend als diegene die langs de sterren vloog. Als je de laatste archeologische dingen hiervan bekijkt die gevonden zijn, dan komt het er op neer dat die god neer kwam in een soort vliegende machine(s) (UFO).

Maar ze stond naast vrijheid ook bekend als strijdster. Die haar ruimteschip kon manipuleren van Venus in een gevechtsmachine en als strijdleidster. Ze had zoals je ziet een breed persoonlijkheid. Ze waren zo populair dat de civilisaties erna deze goden wouden kopiëren. Ze leenden ze en veranderden de namen en sommige doctrines. En na duizenden jaren zijn de doctrines wat veranderd en de namen ook een beetje. Bijvoorbeeld de Assyriërs noemden haar “ashera” en de Egyptenaren “isis”. Maar ook de Israëlieten maakten er één in de tijd van Jezebel en ahab en die heette “ashtoreth” en de Grieken vernoemden haar naar astarte. De Romeinen uiteindelijk waren ook geïnteresseerd en noemden die afgod “libertas”, die de persoonlijkheid was van vrijheid en in het Engels dus “liberty”. Wat je waarschijnlijk een lampje laat branden naar het “Vrijheidsbeeld”.

Wat ook noemenswaardig was, was dat de populairste tempel in Babylon de Pantheon was. En die tempel was opgedragen aan alle heidense goden in Babylon. Babylon was de eerste natie die een verscheidenheid in goden had. Die alle goden bij elkaar stopte tot een godsdienst. Dus een soort kerk voor alle religies. En dit was zo populair dat de Romeinen en de Grieken dit ook overnamen. En het was zo populair dat het uiteindelijk dus ook in Amerika terecht kwam. 

Eigenschappen van het “toekomstige Babylon”
We gaan nu kijken naar slechts enkele eigenschappen van het mysterieuze Babylon. De andere 100 referenties met bijbel verwijzingen vind je in de link onder de video:

– De laatste supermacht. (Op. 17,18; Jes. 13:6) (Jer 50:12)
– De plaats waar de wereldmachten samenkomen (United Nations) (Jer. 51:44)
– De wereldse politieman (Jes. 14:4-6; Hab 1 & 2, Op. 13, 17).
– Extreem rijk (Op. 18:3, 7, 19, 23).
– Land van rijkelijk vers water (Jes 18:2).
– Geen angst voor invasie (Op. 18:7)
– Volgt afgoderij van oude babylon (Jes 47:12; Op. 18:2).
– Ruimte programma (Jer. 51:3)
Dealed in het occulte, in toverij en drugs (Isa 47:9, 12; Rev 18:23)


de rest kun je hier bekijken of in bovenstaande studie video (zeer aanbevolen).Wanneer je dit weet, kun je veel meer linken leggen met Amerika en begint de bijbel steeds meer openbaar te worden in deze eindtijd. Dan snap je ook “Wallstreet” de economie crash, en wat Amerika te verduren krijgt met de toorn van God en de vernietiging van “Babylon” (Aardbeving/Yellowstone/Atoombommen/Komeet inslag)? We leven in spannende tijden…