september 23, 2023

De Eindtijd

Alles over de laatste der dagen

I vond een heel erg interessante onderzoek over de Palestijnen in Israël. Daaruit blijkt dat ongeveer 85%-90% van de Palestijnen Joodse wortels hebben…

Wij zijn van hetzelfde ras en bloed, en de samenwerking zal grote voorspoed in het land te brengen, ” schreef Emir Faisal Felix Frankfurter in 1917. Faisal stond bekend om zijn affiniteit met de zionisten die begonnen toe te stromen naar het Heilige Land. In 1919, tekende hij een samenwerkingsovereenkomst met Chaim Weizmann, aan wie hij schreef dat hij “zich bewust was van de raciale verwantschap en oude banden die bestaan ​​tussen de Arabieren en het Joodse volk.” Maar Faisal ’s proclamaties van verwantschap met de Joden waren meer dan een lippendienst aan een algemene overtuiging , zegt Tsvi Misinai, die misschien meer over het ontstaan ​​van de moderne Palestijnen dan weet iedereen.

De Vaderlijke lijn van Faisal was Hasjemitisch,” zegt hij, “wat betekent dat hij rechtstreeks zou afstammen van Mohammed. Maar de moeder van zijn grootvader van moederszijde, koning On , stamde uit een familie van gedwongen joodse bekeerlingen tot de islam die emigreerde naar de oostelijke oever van de Jordan, om later terug te keren naar een van de dorpen ten westen van de Jordaan. In tegenstelling tot vandaag, toen Faisal opgroeide, was de Joodse afkomst van zijn grootvader moeder bekend, en ze maakte geen grote inspanning om het te verbergen. En wat bekend was bij Faisal is ook bekend bij velen Palestijnen vandaag”, Dit is een verhaal van wat een van de best bewaarde geheimen in de geschiedenis kan zijn. Een die door tijd een vreselijke kloof van het land Israël uit elkaar heeft gescheurd, zou kunnen genezen.

Na jaren van onderzoek,  zegt Misinai dat hij met zekerheid kan verklaren dat bijna 90 procent van alle Palestijnen afstammen van de Joden. “En wat meer is, ongeveer de helft van hen weet het,” zegt hij. Niet alleen dat, veel Palestijnen behouden Joodse gebruiken, met van rouwrituelen, Sabbat verlichting of  gedenkteken kaarsen en zelfs het dragen van tefilin inbegrepen. Terwijl de gemeenschappelijke kennis onder veel Israëli’s is dat de groep die zichzelf “Palestijnse” noemt, een bonte verzameling is van Arabieren uit verschillende delen van het Midden-Oosten die naar het Land van Israël emigreerde naar aanleiding van de werkgelegenheid en mogelijkheden die werden geboden door de Joden, zegt Misinai juist, dat de overgrote meerderheid van de huidige Palestijnen afstammen van de restanten van Joodse families die erin slaagden om te voorkomen dat ze in de afgelopen 2000 jaar wordt gedeporteerd, of juist terug naar hun land keerden nadat ze waren verbannen, zoals de joden in het Heilige Land te lijden handen, – klap na klap – uit de Romeinse vernietiging van de Tempel, van de kruistochten, tot hongersnood armoede en oorlog in de Middeleeuwen.

Een ding dat velen niet in staat waren te voorkomen, was het bekeren naar de islam – een gedwongen bekering die meer gedaan werd uit angst dan overtuiging. Misinai heeft zichzelf de missie gemaakt om het woord onder de Palestijnen te verspreiden, waardoor ze de kans hebben om hun verloren erfenis op te halen. En niet alleen om hen naar hun wortels te voeren; maar ook volgens Misinai, de re-integratie van wat hij noemt de “nakomelingen van Israël” met het Joodse volk. En dat is de beste – misschien wel de enige – manier om de schijnbaar eindeloze Midden-Oosten crisis op te lossen.

Onderstaand 2 delen van video’s die hier over gaan. Ze zijn Hebreeuws gesproken met Engelse ondertiteling.


Palestijnen hebben joodse voorouders – Deel 1


Palestijnen hebben joodse voorouders – Deel 2 (spoel door naar 2:35 daar gaat het verder dan Deel 1)

Bron:
The Jerusalem Post