China haalt duizenden kruizen van kerken.

Christelijke gemeenschappen in China reageren vol afschuw nadat de overheid is begonnen van het verwijderen van duizenden kruizen, in een harde reactie om het geloof in het land uit te bannen.

Meer dan twee duizend kruizen zijn nu geforceerd zijn verwijderd van kerken als deel van de overheids campagne om “Overdreven Religieuze plaatsen” te reguleren. Het leiderschap van het land lanceerde de kruistocht om het Christendom uit te roeien in de kust provincie Zhejiang bijna 2 jaar geleden. Verschillende leden van het publiek zijn sindsdien gearresteerd voor de poging van het tegenhouden van de ruwe poging om het Christelijke geloof te onderdrukken. Onder de gearresteerden was de prominente mensenrechten advocaat Zhang Kai, welke werd vast gehouden nadat hij een legale campagne startte om deze verwijdering van kruizen tegen te gaan. Mr Kai was 6 maanden vast gehouden voordat hij “gedwongen” moest verschijnen voor de staats televisie om zijn misdrijven te “belijden” tegen de Chinese overheid (door de tegenpartij van het slopen van de kruizen te ondersteunen). Lokale Christelijke leiders veroordeelden de gedwongen belijdenis van de advocaat, welke ook een Christelijke groep representeerde die verdacht stonden voor mogelijke financiële misdrijven nadat ze hadden geprotesteerd tegen het vernielen van kruizen in een publieke brief..

China removing crosses

Christian Charity China Aid bevestigde dat net voor Pasen meer dan 2000 kruizen nu waren vernield door de overheid als deel van hun “Drie rectificaties en een kapot maken” campagne. Het claimde ook dat sinds het begin van 2016 tot begin Maart, 49 kerken zijn vernietigd in een rooftocht om het Christendom af te schaffen. Beperkingen in het land maken het moeilijk om een accuraat aantal Christenen te geven die in China wonen, maar de overheid schat in dat het er meer dan 28 miljoen zijn, beide Protestant en Katholiek.

Vorig Jaar was bekend gemaakt dat China op weg is naar de werelds grootste populatie van Christenen met het toename van meer dan 247 miljoen tegen 2030. Release International, welke vervolgde christenen ondersteund over de wereld, uitte bezorgdheid over de genadeloze benadering van het verwijderen van het religieuze symbool van de stad Wenzhou, welke bekend is als de Chinese Jeruzalem voor de sterke aanwezigheid van Christenen.

CE van Release international, Paul Robinson, zei: “Er zijn bezorgdheden dat deze campagne om het aantal zichtbare Christelijke aanwezigheid te verkleinen in de provincie en vervolgens een omschakeling te maken en te verspreiden over China”.

Bron: Express.co.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *