mei 20, 2024

De Eindtijd

Alles over de laatste der dagen

blckbx today: Hitte-bangmakerij, WEF-klimaat sloopt Sri Lanka en meer.

Zoals iedere Maandag, Dinsdag en Vrijdag Blckbx Today! Met onder andere aan bod:

Het ministerie van VWS staakt het juridisch verzet tegen de uitspraak van de rechter om alle achtergehouden communicatie over de mondkapjesdeal openbaar te maken. VWS besluit om de uitspraak gewoon te negeren en de opgelegde dwangsom van maximaal 15.000 euro te betalen.

De Sri Lankaanse interim-president heeft de noodtoestand vernieuwd, enkele dagen voordat het parlement een nieuwe president kiest. Het vorige regime voerde de klimaatdoelen dusdanig rigoureus door, dat stroomuitval, brandstof- en voedseltekort het land in de afgrond stortte. Hierna moest president Rajapaksa na maandenlange volksprotesten vluchten naar het buitenland. Hoe is dit land technisch failliet gegaan, vanwege het klimaat?

Het Nationaal Hitteplan treedt per vandaag in werking, meldt het RIVM. Naast het hitteplan is er ook een smogwaarschuwing voor vakantiegangers afgegeven. NLP-deskundige Igor van Kaam duidt deze nieuwe angst voor tropische temperaturen.