juli 18, 2024

De Eindtijd

Alles over de laatste der dagen

Ab Filipse is een financiële expert en heeft gisteren op Omroep Flevoland zijn zorgen geuit wat er binnenkort aan staat te komen qua financiële crisis.

Eén op de drie huishoudens komt nog dit jaar in ernstige financiële problemen, waarschuwt het Nibud. We zitten met een groot probleem en dat is de euro, zei financieel expert Ab Flipse in de studio van Omroep Flevoland. “De euro drijft ons uit elkaar.”

“We hebben in Nederland heel veel crisissen en in Europa trouwens ook, maar dit is wel de moeder aller crisissen die ons te wachten staat,” zei Flipse.

“Ik zal het heel zwartgallig schetsen: lege supermarkten, te weinig elektriciteit, door de oplopende inflatie kunnen mensen niet meer rondkomen, bedrijven moeten stoppen. Als je wilt weten wat er gaat komen, dan zou ik zeggen: kijk eens wat er in de jaren dertig is gebeurd in de Weimarrepubliek.”

“Wij gaan ten onder aan onze schulden. Het is een buitengewoon somber scenario.”

Ab verwees naar een Noodwet financieel verkeer uit 1978, die de overheid de bevoegdheid geeft om te beslissen over onze financiën. Zo kan er een limiet worden ingesteld bij het opnemen van geld of zelfs bij het gebruik van geld .

Bron: Ninefornews.nl