juli 18, 2024

De Eindtijd

Alles over de laatste der dagen

De afgelopen weken gebeurd er veel op het wereld toneel. Daarbij spelen verschillende factoren een rol. Om te beginnen, de oorlog in Gaza.

Daar vecht Israel tegen Hamas. Deze oorlog word natuurlijk niet goed ontvangen door het midden-oosten en de arabische wereld staat hiermee op zijn kop. De omringende landen zoals Jordanie, Libanon, Syrie, Iran, Yemen, zijn hier natuurlijk fel op tegen en moeten veel moeite doen zich in te houden om zich niet frontaal te mengen in de oorlog, wat het effect zal hebben dat Amerika en daarbij ook Europa (NAVO) betrokken gaan worden met deze oorlog (er zijn namelijk ondanks dat Israel geen lid is van de NAVO wel partnerschappen met Israel). Dit zou dus betekenen dat het betreffende land Amerika en Europa op zijn dak krijgt…

Dit begon uiteindelijk werkelijkheid te worden voor Jemen. Dit land heeft afgelopen anderhalve maand in solidariteit voor Hamas met drones vrachtschepen aangevallen waarbij schepen zijn beschadigd en Amerika deze op een gegeven moment deze drones steeds uit de lucht moest schieten met dure “Balistische” rakketten. Deze aanvallen werden op een gegeven moment zoveel dat na een laatste waarschuwing Amerika in “moest” grijpen en vervolgens Jemen heeft aangevallen met hulp van Nederland.

Naast dat dit kwaad bloed heeft gezet op de houthis en natuurlijk gewoon verder gaan (grote vrienden van Iran = Sjiitisch), is Iran hier dus ook woedend over. Dus die heeft vervolgens weer met balistische rakketten op Irak en Syrie geschoten waaronder op Amerikaans consulaat en vervolgens ook Pakistan. Daarnaast zijn er ook schermutselingen geweest met Israel en Egypte op de Egyptische grens met Gaza.

Nu zal je vervolgens denken, “nou poeh”, dat is toch geen reden voor een 3e wereld oorlog? Maar er is meer “that meets the eye” in dit alles.

Zoals jullie weten zijn er eind van dit jaar verkiezingen in Amerika. Biden gaat die vet verliezen en de eerste record zegen in de voorverkiezingen in Iowa wijzen hier nog eens op. Dus de extreem linkse democraten hebben dus een probleem. De vorige verkiezingen hebben ze gewonnen met behulp van Corona en stemmen via post. Dit jaar kan dat niet en gaat er weer als van ouds gestemd worden.

Dus koersen graag nog op een oorlog met Iran. Nicky Haley (ook een runner voor republikeinse presidentschap welke de demcraten steunen) en Lindsey Graham, zijn hier grote promoters voor.

Als deze escalatie zich uitbreid en Amerika zijn zin krijgt, mondt dit conflict zo uit op een wereld oorlog. Want als Amerika een oorlog start in midden oosten met Iran, dan zullen omringende landen ook mee gaan doen en is de situatie onhoudbaar ook voor de rest van de Wereld (Rusland, China, etc,). Daarnaast….hoe gaan dan de arabische migranten reageren binnen Nederland en Europa? Het trojaanse paard. In 2015 heeft de president van Tjechie hier al voor gewaarschuwd, naast Victor Orban van Hongarije. Tijd zal het leren.

Wat als dit conflict uitloopt op een wereld oorlog en Nederland raakt betrokken? Misschien goed hier is over na te denken. Wat zijn je vervolg stappen. Heb ik contant geld in huis als pinautomaten het opeens niet meer doen? Heb ik een voorraadje eten wanneer winkels sluiten? Een noodplan scenario zeg maar. De Nederlandse overheid heeft hier sinds December 2022 niet voor niks een website voor opgericht…